MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Megyei siker a hivatásos vadászok között
2018.07.06. 13:18

 
A kétévente zajló megmérettetésen idén megyénkből 10 hivatásos vadász indult.
A versenyzőket Agyaki Gábor, az OMVKB elnöke köszöntötte, a feladatokat Radó Zoltán az OMVKB hivatásos vadász alelnöke ismertette. Ahogy az már megyénk szakmai rendezvényein megszokott, vadászkürtök indították útnak a vadászokat.
 
A verseny első részében az erdei iskolában 50 szakmai kérdésből álló tesztlapot kellet kitöltenie az indulóknak, majd a verseny a lőtéren folytatódott. Pongrácz Viktor lőtérvezető irányításával a lőkészségükről adhattak számot a hivatásos vadászok. 25 korongos gyorsított korongvadász számban sörétes fegyverrel kellett helytállniuk, illetve golyós fegyverrel 50 méterről, egyszárú lőbot használatával, vaddisznót ábrázoló céllapon kellett a lehető legjobb pontszámot elérni 3 lövésből.
A lőtéren még egy gyakorlati feladat várta a szakembereket. Különböző távolságokra kihelyezett gím-, dámszarvas, őzbak és muflon trófeák várták, hogy a versenyzők megbecsüljék a trófea távolságát, a trófea méretét, korosztályát, illetve eldöntsék, hogy az adott trófea alapján szakszerű volt-e az elejtés.
 
A szakmai megmérettetés újfent Mecsekerdős sikerrel zárult. Genczler Viktor, a Pécsváradi erdészet hivatásos vadásza végzett az első helyen, így ő képviseli megyénket július 18-19-én az országos galmácsai döntőn.
 
Helyezések:
1. Genczler Viktor Mecsekerdő Zrt.
2. Kiss István Bóly Zrt.
3. Seres Ferenc Pécsvárad-Apádvarasd FVT
 
Valamennyi versenyzőnek gratulálunk, Viktornak pedig további sok sikert kívánunk az országos kihíváshoz!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vissza