MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Mecsekerdős siker az Év erdésze verseny országos döntőjén
2018.06.26. 16:21

A gyulai döntőt megelőzték a helyi válogató versenyek, ahol több mint 200 erdész versenyző mérte össze szakmai tudását a döntőbe kerülés jogáért. A 24 induló versenyző (21 magyarországi és 3 erdélyi kolléga) közül a Bakonyerdő Zrt. erdésze, Tóth Péter lett az első helyezett, így ő nyerte el idén az Év erdésze kitüntető címet.

 
Külön öröm, hogy a kiváló Mecsekerdős eredmény éppen abban az évben született, amikor a Társaság a szakmai továbbképzés során az erdőnevelés fontosságára irányította a figyelmet. Az erdész ugyanis az erdő minőségének javítását és a fahozam növelését szakmailag megalapozott, következetesen végrehajtott gyérítésjelölésen keresztül érheti el. A megfelelően végrehajtott erdőnevelés olyan erdőszerkezet kialakítását szolgálja, amely biztosítja az erdő értékes faegyedeinek erőteljes vastagsági növekedését, és a minőségi faanyagtermesztés lehetőségét – ez pedig az erdész munka legszebb része.
 
A 2018-as év erdésze verseny második helyezettje a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársa Lakatos Zoltán lett, míg a dobogó harmadik fokára Gergácz Péter a TAEG Zrt. erdésze állhatott fel, a legszélesebb szakmai közönség előtt zajló hivatalos díjátadás során, az OEE 149. Vándorgyűlésének ünnepi közgyűlésén, Gyulán.
 
Gratulálunk kollégánknak a nagyszerű szakmai teljesítményért, munkájához további sok sikert kívánunk!
 
 
 

Vissza