MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Nyári táborok
Sás-völgyben az erdőt járva,
bakancs kerül minden lábra.
Eső után gumicsizma,
így mászunk fel minden csúcsra.
Aki lelkes, barátkozó,
kíváncsi és kalandvágyó,
táborozni közénk való!
Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és
Erdő Háza nyári táborai
 
Kedves Szülők!
Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláinak nyári kínálatát.
A Mókus Suli táborainak helyszíne a Mecsek és a Zselic találkozásánál fekvő Sás-völgy. A Pécstől 27 km-re található Erdő Háza Hetvehely felől közelíthető meg. Az erdő mélyén megbújó erdei iskolánk programjai remek lehetőséget biztosítanak a természet megismerésére és az általa nyújtott felejthetetlen élmények megélésére.
 
Táboraink 2018-ban:
Részvételi díj: 28 000 Ft, amely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Mecsextrém Park belépőjegyét és az egyéb programok költségét
Kedvezmény: testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 10%-os kedvezménnyel 25 200 Ft. Mecsekerdő Klubkártya szintén 10%-os kedvezményre jogosít.
(A kedvezmények nem összevonhatóak!)
Részletes programot és felszerelési listát a tábor kezdése előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.
 
Jelentkezési határidő: 2018. június 15.
A táborok min. 15 fő jelentkezésével indulnak.
 
A helyszínről készült képek itt tekinthetőek meg
 
A táborral kapcsolatos információk:
• Adorján Rita erdei iskola vezető: 30/6630-940
• Scheitler Adrienn erdei iskola oktató: 30/6630-924
 
Jelentkezés:
mokussuli@mecsekerdo.hu
 
Jelentkezési lap letöltése
 
Táborainkról bővebben:
 
Június 25-29. Magonctábor       MEGTELT!
A Magonc tábort elsősorban azoknak a 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szívesen kirándulnak és fedezik fel az erdők, mezők növényeit, állatait, a közeli patak titokzatos lakóit. A sok közös játék, furfangos fejtörő, kreatív feladvány, a kirándulások, az esti tábortűz, a csillagmegfigyelés, a kézműves foglalkozások és a közös bográcsvacsora elkészítése az élmény mellett remek lehetőséget biztosít a csapatban való együtt dolgozás és a kreativitás fejlesztésére is. A tábor utolsó, kalandparkos napján a Mecsextrém Parkban pedig nem csupán erőre, de kitartásra és ügyességre is szükség lesz!
 
 
Július 9-13. Gyalogcincér tábor       MEGTELT!
A Gyalogcincér táborba a természetet felfedezni vágyó nagyobb, 10-14 éves ifjakat várjuk, akik szeretnek hegyen, völgyön gyalogolni - nem riadva vissza egy kiadósabb túrától -, felfedezni az erdők növény és állatvilágát, a csillagos égbolt titkait, vagy épp vadakat lesni. A táborlakók megtanulják a turistatérkép és a tájoló használatát, és a természetjárás gyakorlati tudnivalóival is megismerkednek. A természetismereti játékok, hajnali vagy esti vadlestúrák, a tájékozódási túraverseny, kézműves foglalkozások, az esti tábortűz és a bográcsvacsora közös elkészítése felejthetetlen élményekkel gazdagítja a táborozókat. Az utolsó napon a gyerekek a Mecsextrém Parkban erejük mellett felmérhetik kitartásukat és ügyességüket is.
 
 
Július 30 - augusztus 3. Fűben, fában játék tábor    MEGTELT!
A Fűben-fában játék táborba azokat az alkotni vágyó, kreatív gyermekeket várjuk, akik örömmel ismerkednek a természettel miközben különböző kézműves technikákat is elsajátíthatnak. A gyerekekkel közösen fedezzük fel a környéket, annak növény és állat lakóit, megismerkedünk a természet kínálta anyagokkal, azok tulajdonságaival és kreatív felhasználásával. A táborban a gyerekek régi népi játékokat ismerhetnek meg, közösen főznek vacsorát bográcsban, este a tábortűz mellett pedig meséket hallgatnak és dalokat tanulnak. A túraversenyen lehetővé tesszük, hogy a gyerekek csapatokban, egymást segítve tegyék próbára kreativitásukat és tájékozódó képességüket. Az utolsó napon a gyerekek a Mecsextrém Parkban erejük mellett felmérhetik kitartásukat és ügyességüket is.