MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Nyári táborok
Sás-völgyben az erdőt járva,
bakancs kerül minden lábra.
Eső után gumicsizma,
így mászunk fel minden csúcsra.
Aki lelkes, barátkozó,
kíváncsi és kalandvágyó,
táborozni közénk való!
Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és
Erdő Háza nyári táborai
 
Kedves Szülők!
Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk az Önök és gyermekeik figyelmébe a Mecsekerdő Zrt.-nél több éve működő erdei iskolai nyári táborainkat, melyek egyik helyszíne a Mecsek és a Zselic találkozásánál fekvő Hetvehely - Sás-völgy. Táborunk helyszíne a Pécstől 27 km-re található Erdő Háza, mely Hetvehely felől közelíthető meg. Az erdő mélyén megbújó erdei iskolánk programjai remek lehetőséget biztosítanak a természet megismerésére és az általa nyújtott felejthetetlen élmények megélésére.
 
Táboraink 2017-ben:
Az 5 napos táboraink részvételi díja 28.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Mecsextrém Park belépőjegyét és az egyéb programok díját.
Testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 22.400 Ft/fő. Mecsekerdő Klubkártyával 10 % kedvezmény vehető igénybe, így a tábor díja 25.200 Ft/fő.
 
Jelentkezési határidő: 2017. június 15.
A táborok min. 15 fő jelentkezésnél indulnak.
 
A helyszínről készült képek itt tekinthetőek meg
 
A táborral kapcsolatos információk:
• Adorján Rita erdei iskola vezető: 30/6630-940
• Scheitler Adrienn erdei iskola oktató: 30/6630-924
 
Jelentkezés:
adorjan.rita@mecsekerdo.hu
scheitler.adrienn@mecsekerdo.hu
 
 
Táborainkról bővebben:
 
Június 26-30. Magonctábor   
A Magonctábort elsősorban azoknak a 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szívesen kirándulnak, és vezetésünkkel örömmel fedeznék fel  az erdők és mezők növényeit, állatait, a közeli patak titokzatos  lakóit. A sok közös játék, furfangos fejtörő, kreatív feladvány, a kirándulások, az esti tábortűz és csillagmegfigyelés, a kézműves foglalkozások és a közös bográcsvacsora készítése az élményeken kívül remek lehetőség a csapatban való együtt dolgozás és a kreativitás fejlesztésére is. A tábor utolsó, kalandparkos napján a Mecsextrém Parkban szükség lesz  nem csupán az erőre, de  kitartásra és ügyességre is!
 
 
Július 3-7. Gyalogcincér tábor
A Gyalogcincér táborba a természetet felfedezni vágyó nagyobb, 10-14 éves ifjakat várjuk, akik szeretnek hegyen, völgyön gyalogolni - nem riadva vissza egy kiadósabb túrától -, felfedezni az erdők növény és állatvilágát,a csillagos égbolt titkait, vagy épp vadakat lesni. A táborlakók megismerhetik a turistatérkép és a tájoló használatát, bepillantást nyerhetnek a természetjárás gyakorlati tudnivalóiba is.  A természetismereti játékok, vadlestúrák, a tájékozódási túraverseny, az erdő által adott anyagokra épülő kézműves foglalkozások (fúrás, faragás), az esti tábortűz és a bográcsvacsora közös elkészítése felejthetetlen élményekkel gazdagítja a táborozókat. Az utolsó napon a gyerekek a Mecsextrém Parkban erejük mellett felmérhetik kitartásukat és ügyességüket is.
 
 
Augusztus 7-11. Fűben, fában játék tábor
A Fűben-fában  táborba az alkotni vágyó, kreatív, természetet megismerni és a különböző kézműves technikákat elsajátítani akaró, 6-14 éves gyerekeket várjuk. A táborban közösen fedezzük fel a gyerekkel a környéket, annak növény és állat lakóit, megismerkedünk a természet kínálta anyagokkal, azok tulajdonságaival és kreatív felhasználásával. A táborban a résztvevők megismerhetik a régi népi játékokat, közösen főznek vacsorát bográcsban, este a tábortűz mellett meséket hallgatnak és dalokat tanulnak. A túraversenyen lehetővé tesszük, hogy a gyerekek csapatokban, egymást segítve próbára tegyék kreativitásukat és tájékozódó képességüket. Az utolsó, kalandparkos napon a Mecsextrém Parkban erejük mellett a gyerekek felmérhetik kitartásukat és ügyességüket is.