MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Nyári táborok
Zselic mélyén kalandok sora,
Vár a Kikerics Erdei Iskola!
Öreg bükkös, forrás, kis tó,
Csühögőn utazni csuda jó!
Vadakat figyelünk róla,
Játszóterünk csupa móka.
Szórakozva tanulhatsz nálunk,
Hív a Tábor gyere, várunk!
Kikerics Erdészeti Erdei Iskola nyári táborai
 
Kedves Szülők!
Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk az Önök és gyermekeik figyelmébe a Mecsekerdő Zrt.-nél több éve működő erdei iskolai nyári táborainkat, melyek egyik helyszíne a Zselicben található Sasrét. Itt a megújult erdei iskolába várjuk a tudásra és kalandra vágyó, kirándulni szerető gyerekeket.
 
Tervezett táboraink:
Az 5 napos táboraink részvételi díja 28.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Mecsextrém Park belépőjegyét és az egyéb programok díját.
Testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 22.400 Ft/fő. Mecsekerdő Klubkártyával 10 % kedvezmény vehető igénybe, így a tábor díja 25.200 Ft/fő.
  
Jelentkezési határidő:
táboronként az első huszonkilenc tanuló jelentkezési lapjának beérkezéséig, de legkésőbb 2017. június 15-ig.
 
A helyszínről a képek megtekinthetők itt.
 
A táborral kapcsolatos információk:
• Pappné Németh Tünde erdei iskola vezető: 30/6630-997
• Fridrich Ágnes erdei iskola oktató: 30/1847-951
 
Jelentkezés:  
nemeth.tunde@mecsekerdo.hu Bővebb információ
fridrich.agnes@mecsekerdo.hu Jelentkezési lap letöltése
 
Tervezett táboraink:
 
Július 3-7. Kis Vuk felfedezőtábor                   MEGTELT!

A tábort 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

A Kis Vuk felfedezőtábor célja, hogy a táborozó rácsodálkozzon a körülötte lévő természeti szépségekre. 5 napon keresztül segítünk a felfedezni valók sokaságán keresztül elérni azt, hogy kis vendégünk kicsit másképp lássa a világot, és élményekben gazdagodva, jó érzésekkel távozzon a tábor végeztével.

Célunk elérését programjaink segítik. Megtanulunk tájékozódni a természetben. Ezután már túrázhatunk, sőt kincseket is kereshetünk. Felfedezzük a körülöttünk lévő növény, és állatvilág gazdagságát. Mindezt le is fotózhatjuk, miután megtanultunk „fotós szemmel” látni. A zselici csillagfényes éjszakánál nincs szebb. Ezt ki is használjuk, mert Vuk is ilyenkor vadászott. A Zselici Csillagparkba nagyon sokat tanulunk az égboltról. A nagyvadakat, trófeákat testközelből is megismerjük a Bőszénfai Szarvafarmon. Utazunk a Zselici Csühögővel a sasréti vadaskertek között. A sok játék, íjászat, kézműves foglalkozás egyik nap sem hiányozhat. A táborhelyszínünk is egy mesevilágba repít felújított épületeivel, foglalkoztatóival, hatalmas játszóterével, és matuzsálem korú fáival.

 
Július 10-14. Szitakötő kézműves tábor

A tábort 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

A Szitakötő kézműves tábor célja, a különböző kézműves technikák megismerése, a természetes anyagokkal való munkavégzés, a gyermekek kreatív ötleteinek megvalósítása. A gyermekekben élő teljesség-érzékelés kifejezhetőbbé válik a természet együttes megismerése által. Nyitott szemmel járjuk a tábor környékét, és kirándulási helyszíneinket. Megmutatjuk, hogy mindenből készülhet valami szép dolog, amelyet ő saját maga hozott létre, melyben örömét leli. Ehhez kapcsoljuk a Zselicre jellemző növény és állatvilág megismerését, szakember segítségével fotózását. 5 napos programunkban a kézművességen kívül szerepel Kisvasutazás, íjászat, a Bőszénfai Szarvasfarm és a Zselici Csillagpark látogatása, kincskeresés, közös sütés, túrák, és sok-sok játék.  Felújított, teljesen felszerelt, fák árnyékolta táborhelyszínünk nagyszerű lehetőséget kínál a kreativitás kibontakozására, és a játékra.

 
Július 17-21. Bükkmakk erdei tábor (Kis Vuk 2. )

A tábort 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

Tudod-e milyen a havasi cincér? Szeretnél-e éjszaka csillagokat lesni a forrás partján, nappal pedig kincseket találni barátaiddal az Ősbükkösben? S vacsorára kemencében sült lepényt enni? Ha igen, akkor szeretettel várunk Bükkmakk erdei táborunkba Sasrétre, az Ősbükkös árnyat adó lombjai közé!  Az öreg erdő, a vízpart, a virágos rétek közelsége számtalan élményt nyújtanak, a csodákat rejtő titkait megismerni vágyó ifjúság számára.  A gyerekek számára lehetőség nyílik a táborban kisvasutazásra, erdei felfedező túrákra, térképes kincskeresésre, tájékozódási és természetismereti játékokra, kézműves foglalkozásokra, íjászatra. Szakemberek segítségével fedezhetik fel az erdőt-mezőt és annak különleges élővilágát, autóbuszos túrával a Zselic mély erdeit, a Csillagparkot, és a Szarvasfarmot. Királyi szálláshely és étkek, menő programok