MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Nyári táborok
Zselic mélyén kalandok sora,
Vár a Kikerics Erdei Iskola!
Öreg bükkös, forrás, kis tó,
Csühögőn utazni csuda jó!
Vadakat figyelünk róla,
Játszóterünk csupa móka.
Szórakozva tanulhatsz nálunk,
Hív a Tábor gyere, várunk!
Kikerics Erdészeti Erdei Iskola nyári táborai
 
Kedves Szülők!
Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláinak nyári kínálatát.
A Kikerics Erdészeti Erdei Iskola táborainak helyszíne a Zselicben található Sasrét. Itt a megújult erdei iskolába várjuk az élményre és kalandra vágyó, kirándulni szerető gyerekeket. A táborlakók számára a  tábori élet minden igényét kielégítő infrastrukturális háttér áll a rendelkezésére, erdei környezetben.   
Táborunk helyszínét a 67-es útról (Szigetvár – Kaposvár között) Sasrétre vezető erdészeti műútról lehet megközelíteni. A bekötőút végén keresztezzük az Erdei Csühögő nyomvonalát. A platánfák sora jelzi, merre vezet az út a tábor felé.
 
Tervezett táboraink:
Részvételi díj: 28.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Zselici Csillagpark és a Bőszénfai Szarvasfarm belépőjegyét és az egyéb programok díját.
Kedvezmény: testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 10%-os kedvezménnyel 25 200 Ft. Mecsekerdő Klubkártya szintén 10%-os kedvezményre jogosít.
(A kedvezmények nem összevonhatóak!)
  
Jelentkezési határidő: 2018. június 15.
 
A helyszínről a képek megtekinthetők itt.
 
A táborral kapcsolatos információk:
• Pappné Németh Tünde erdei iskola vezető: 30/6630-997
• Fridrich Ágnes erdei iskola oktató: 30/1847-951
 
Jelentkezés:
kikerics@mecsekerdo.hu
 
Jelentkezési lap letöltése
 
Tervezett táboraink:
 
Július 2-6. Hobbit kincskereső tábor      10-14 éveseknek ajánljuk
A Hobbit kincskereső táborban megkapod a választ, hogy vajon el tudod-e vinni a mesebeli gyűrűt a Végzet Dombjára? Ehhez nemcsak bátorságra, kitartásra és ügyességre van szükséged, de az oda vezető utat is jól kell megválasztanod. A hobbitokhoz hasonlóan ez a küldetés barátokkal könnyebben teljesíthető, de csak ha nagyon figyelmesen tájékozódtok. Persze nem mezítláb vágunk neki az útnak, hanem bakancsban, együtt fedezzük fel a varázslatos Zselicet.  A térkép, a tájoló, a csillagos égbolt és a Nap segítségével fogunk tájékozódni, közben meglátogatjuk a Bőszénfai Szarvasfarmot, és a Kardosfai Csillagvizsgálót. Kisvasúttal is csühögünk majd Almamellékig, az Ősbükkös néma entjei között pedig kincset keresünk. Az erdei iskola udvarán íjászatban, kézművességben próbálhatjátok ki magatokat, sőt aki tud, segíthet kideríteni, ki lopta el Biedermann báró vadászpuskáját. S végül a Végzet Dombjára felmászva megsemmisítheted az elátkozott gyűrűt, amiért méltó jutalom vár.
A tábor helyszínén kapod a finom étkeket, és király faházakban hajthatod álomra fejedet.
 
Július 9-13. Kis Vuk felfedezőtábor       6-10 éveseknek ajánljuk
A Kis Vuk felfedezőtáborban a mesebeli kis róka kíváncsiságára, ügyességére, és bátorságára is szükséged lesz! Várunk minden természet szerető 6-10 éves „kiskölyköt” akik most kezdenek rácsodálkozni a nagyvilágra, annak szépségeire. Ehhez nyújtunk segítséget Sasét gyönyörű természeti környezetében. A helyszín sem unalmas, mert a szemben lévő rét túloldalán vaddisznós kert, az erdei iskola mellett az Ősbükkös helyezkedik el. Programjainkból nem hiányozhat a kézműves foglalkozás, íjászat, számháború, kincskeresés, és a tábortűz. Aludni persze nem rókalyukban kell, és eleséget sem kell vadászniuk. Kényelmes, biztonságos szállás, finom ételek, és „anyapótló” táborvezetők várnak minden kis felfedezőt.
Vár téged egy „őserdő”, vár egy patak, és kis tó, faházikók, kisvonat, játszótér, és minden jó. Felfedezzük a Zselic parányi falvait, nagy és apró vadjait, és meseszép csillagait. Sokat játszunk, sötétben sétálunk, és néha csendben vadakat várunk.
 
 
Július 16-20. Nagy Vuk kalandtábor       10-14 éveseknek ajánljuk
Itt a mesebeli kis róka nagyobbacska, már sok mindent megtapasztalt. Úgy érzi, vadászni is tud, megnőtt a bátorsága, és anya sem hiányzik már annyira. Elindulhat a kalandok sora. Mivel még nem önálló, hát csapatban dolgozik. Felfedezi a helyszínt, majd a környékbeli dombokat. A helytörténetről megtanul sokat. Kíváncsisága itt nem merül ki. Bőszénfán lát sok vadállatot, Kardosfán egy teljes csillagparkot. Vonaton csühög Almamellék irányába, két oldalról vadaskertek fogságában. A falusi gazdálkodásról is megtanul sokat, talán így nem bántja tovább a tyúkokat. A vadászat tudományát is tovább bővíti, miközben megtanul csendben vadat lesni. Ez még ebben a korban is nehezére esik, de különben a vacsoráról félő hogy lecsúszik.
A faházakban lévő szállás, és a főépület infrastruktúrája, bőséges játékelemei, mind a gyerekek kényelmét, és teljes kikapcsolódását szolgálják. A tartalmas kirándulások mellett kézműveskedés, íjászat, tábortűz, számháború színesíti a tábori programot