Hírek

Tájékoztató gombagyűjtésről

Az elmúlt hetek esős időjárása és a hirtelen berobban hőség hatására a gombák a rájuk jellemző gyorsasággal bújnak elő az erdők talajából, ami sokakat indít gyűjtő útra. Jó, ha ilyenkor tisztában vagyunk a szabályokkal, veszélyekkel. Melyek ezek?

2019.06.14.>>

ELTE hallgatók terepgyakorlata a Mecsekben

Május 13-18. között az ELTE biológia szakos hallgatói Standovár Tibor egyetemi docens vezetésével botanikai terepgyakorlaton vettek részt a Mecsek térségében.  
2019.06.05.>>

Bajnokok bajnoka a Mecsekerdő csapata

Május 25-én Szegeden zajlott a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó kupa, amire a 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság legjobb nyolc csapata kapott meghívást – köztük a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. gárdája. 

2019.06.04.>>

Balesetveszélyes erdei utak

Figyelem! A csapadékos időjárás miatt az erdei utak - főleg a mélyebben fekvő területeken - rendkívül sárossá, csúszóssá váltak! A balesetveszély miatt fokozott óvatosságra intjük a kirándulókat! 

2019.06.01.>>

Mecsekerdős kitüntetések és díjak a Baranya megyei vadásznapon

Május 25-én Szentlőrincen zajlott a Baranya megyei vadásznap, melyen a Mecsekerdő Zrt. munkatársai több kitüntetést és díjat is átvehettek. 
 

2019.05.27.>>

Év Erdésze 2019 verseny és erdész szakmai nap a Mecsekerdőnél

Május 22-én zajlott az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok számára meghirdetett Év Erdésze 2019 verseny Baranya megyei fordulója az Országos Erdészeti Egyesület Baranya megyei helyi csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében. A programhoz immár hagyományosan Erdész szakmai nap kapcsolódott, a Mecsekerdő Zrt. erdésztechnikusai találkozójának és továbbképzésének kiemelt témája az erdőnevelés (gyérítés jelölés) volt. A rendezvény a Pécsváradi Erdészethez tartozó István-kunyhó környezetében zajlott.
 

2019.05.24.>>

Kisorsoltuk a Kisvasúti nap nyerteseit!

A május 11-én ismét sok család látogatott el Almamellékre és Sasrétre a hagyományos kisvasúti nap programjaira. A Zselici Csühögőre váltott jegyek tombolasorsoláson vettek részt, amelynek eredményét a hírre kattintva érhetik el.

2019.05.15.>>

Májusban ismét jön a Kisvasúti nap

Egész napos családi program – tanösvényi szakvezetések, solymász bemutató, íjászat, kézműves játszóház, bábszínház, és számos érdekesség várja a kisvasút szerelmeseit. A matuzsálemi korú Zselici Csühögő 9-től 18 óráig folyamatosan szállítja az utasokat Sasrét és Almamellék között.
2019.05.06.>>

Húsvéti Naturalé akció!

A Naturalé akció Húsvét után is érvényes, amíg a készlet tart! 
2019.04.01.>>

Rangos erdész elismerések

Március 15-e illetve az Erdők Napja alkalmából erdész kollégáink rangos elismeréseket vehettek át Dr. Nagy István agrárminisztertől.
2019.03.27.>>

Offroad emléktúra Kövestetőn

Nimsz Zoltán 1998-ban rendezte meg Hosszúhetényben az első offroad versenyt, ami hagyománnyá vált: kisebb nagyobb megszakításokkal, de rendszeresen találkoztak az offroad szerelmesei hogy összemérjék tudásukat.

2019.03.26.>>

Szemétszedő túrák a TeSzedd! akcióhéten

A március 18-24. között zajló országos TeSzedd! „Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” akcióhoz csatlakozva a Mecsekerdő erdészeteinek munkatársai 4 helyszínen fognak szemetet szedni: a Tenkesen, a Zselicben, Árpádtetőn és Zobákpuszta környékén. A programok nyilvánosak, szeretettel várjuk az önkéntes természetbarátok jelentkezését. 
2019.03.13.>>
Oldalak: 1 / 17

Mecsekerdő Zrt.