A Mecsekerdő is részt vesz a II. Pécsi Tanuló Fesztiválon

A Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza idén is érdekes erdei programokkal képviseli a Mecsekerdőt a Fesztiválon szeptember 21-22-én.

Erdőismereti túraverseny - 2018. szeptember 21. péntek
Az ISKOLÁK NAPJÁN „Szem-füles erdőjárás” erdőismereti túraversenyre várja az 5.-6. osztályosokat.
A kirándulás során erdészek és az erdei iskolai oktatók irányításával a diákok felfedezhetik és megismerhetik a Közép-Mecsek erdeit, forrásait, az erdész elődök munkásságát. A diákok csapatokban dolgozva erejük mellett kitartásukat és ügyességüket is próbára tehetik.
A túra Hősök teréről indul és a Tripammer-fánál ér véget.
Az iskolai csoportok 4 turnusban az alábbi időpontokban indulnak: 9:00, 9:30, 10:00, 10:30,
turnusonként max. 30 fővel (5 csapat).
 
A programon csak a regisztrált iskolás csoportokat tudjuk fogadni!
 
A programról egyéb információ a mokusuli@mecsekerdo.hu e-mail címen kérhető!
 
Érdekességek az erdőből! - 2018. szeptember 22. szombat
A CSALÁDOK NAPJÁN – „Érdekességek az erdőből! – Ismerjük meg minél jobban városunkat körülvevő erdeinket” programon érdekes játékokkal, izgalmas fejtörőkkel és 13:00 – 14:00 óra között trófea bemutatóval várunk minden érdeklődőt a Fesztivál helyszínén.
 
Mi az a Tanuló Fesztivál?
2016-ban - a magyarországi városok közül először - Pécs kapta meg a Tanuló Város díjat, melyet 2017 őszén a pécsi Napok keretében egy színes, esemény gazdag Tanuló Fesztivállal ünnepelt meg. A rendezvény sikere megerősítést és lendületet adott a folytatáshoz, így idén szeptemberben újra lesz Tanuló Fesztivál. Az idei év mottója: az élményalapú / saját élményű tanulás. A fesztivál első napján az oktatási intézmények diákjait és pedagógusait, a második napján a családokat várják azok a szervezetek, intézmények, akik munkájukkal, működésükkel a közösségi tanulási formát, tevékenységet közvetítik. Programjaikra várnak minden érdeklődőt, aki a felfedezés, az alkotás és a megismerés örömére vágyik a következő témakörökben: Környezet-tudatos? – fenntartható környezet Pécsett és térségében, Hely és érték – Pécs kulturális örökségei, Együtt könnyebb? – generációk közötti tanulások és képességfejlesztő együttműködések.
 
 
 
 
 
Kelt: 2018.09.13. 10:46
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.