Megújult a Kőlyuki fahíd

A Nagy-Mély-völgyben található híd állapota már nem tette lehetővé a biztonságos átkelést, felújítására az idei nyár elején került sor a Mecsekerdő jóvoltából.
 

 
A Tripammer-fa – Meleg-mányi-völgy – Nagy-Mély-völgy háromszög kiemelten fontos, természetjárás szempontjából frekventált területnek számít, közkedvelt a baranyai turisták körében, ám a távolabbról érkezők is az elsők között keresik fel, hisz csodálatos természeti értékeket, szépségeket kínál.
A Kőlyuki barlang közelében található hídon országos jelentőségű turistaútvonalak is áthaladnak (Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kék Túra, Dél-dunántúli Piros Túra), a fahíd azonban ráboruló fáktól több alkalommal megsérült, emellett az időjárás okozta elhasználódás következtében balesetveszélyes állapotba került.
 
2018 júniusában ezért a Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészete a hidat teljes hosszában megújította. A stabil alépítményen a járófelület és a korlátok – a folyamatos áthaladás biztosítása mellett – szakaszosan lettek kicserélve. A tölgyfából újjáépült híd ismét biztonságos és környezetéhez méltó módon várja a kirándulókat és az Erdei Vándortáborok csoportjait.
 
A Mecsekerdő Zrt. állmi erdőgazdálkodóként a közjóléti infrastruktúra - kiránduló- és pihenőhelyek, kilátók, tanösvények, erdei vasút, erdészeti erdei iskolák - létesítésével és fenntartásával igyekszik megteremteni a kulturált erdei kikapcsolódás és ismeretszerzés lehetőségeit. Ezt a feladatot saját erőforrásaiból és többek között a Mecsek Egyesület, és a Természetjáró Szövetség támogatójaként is igyekszik ellátni.
 
 
Kelt: 2018.07.17. 12:03
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.