Év Erdésze 2018 verseny Baranya megyei fordulója

Május 23-án zajlott az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok számára meghirdetett Év Erdésze 2018 verseny Baranya megyei fordulója az Országos Erdészeti Egyesület Baranya megyei helyi csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében.  

A programhoz immár hagyományosan Erdész szakmai nap kapcsolódott, a Mecsekerdő Zrt. erdésztechnikusainak találkozójának és továbbképzésének idei témája az erdőnevelés (gyérítés jelölés) volt. A rendezvény a Tripammer-fa környezetében zajlott - a kedvelt kirándulóhelyet Tripammer Károlyról, Pécs első erdőmesteréről neveztek el.
 
A programot Keszi László vezérigazgató nyitotta meg, kiemelve a szakmai továbbképzés fontosságát, a közös gondolkodás és az összefogás erejét, mely a Mecsekerdő Zrt. eredményeinek legfontosabb erőforrása.
A versenyen 15 erdésztechnikus indult, akiknek egy 2,5 km-es pályán végighaladva kellett megoldaniuk a napi munkájukhoz kapcsolódó 10 féle feladatot: tájékozódás, lágyszárú növények, károsítók, védett és vadászható fajok felismerése, erdőfelújítás leírása, állomány leírás, famagasság- és fatérfogat becslés, fakészlet mérés, gyérítés jelölés, választékolás, rönk- és sarang számbavétel valamint korong- és golyós lövészet versenyszámokban. A megmérettetést a HUSQVARNA Magyarország Kft. támogatta.
 
Eredmények:
I. Kovács János kerületvezető erdész Szigetvári Erdészet
II. Deák Zoltán kerületvezető erdész Árpádtetői Erdészet
III. Appl Gábor kerületvezető erdész Sásdi Erdészet
 
A dobogósoknak gratulálunk!
A Baranya megyei forduló I. helyezettje képviseli a Mecsekerdő Zrt.-t az Év Erdésze 2018 verseny országos döntőjében, amelyre 2018. június 20-21-én kerül sor Gyula-Városerdőn. Sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!
 
A Szakmai továbbképzés három helyszínen zajlott, ennek során kétszintes gyertyános tölgyes állományok törzskiválasztó- illetve növedékfokozó gyérítés jelölését, valamint a mellékállomány becslését kellett elvégezni. A szakszemélyzet háromfős csoportokban oldotta meg a feladatot, az etalon és az egyéni megoldások összevetése ezt követően tő melletti konzultáció keretében történt. Az eredmények összegzésére előadás keretében került sor.
 
A rendezvény a verseny eredmények ismertetésével zárult. A díjakat Keszi László, az erdőgazdaság vezérigazgatója, valamint Schmidt Éva, a Mátyás Kft. Pécsi Husqvarna Szakáruházának vezetője adta át.
A nap tapasztalatait Ripszám István termelési vezérigazgató-helyettese foglalta össze.
 
Évente ez az alkalom szolgál arra, hogy a Mecsekerdő Zrt. teljes szakszemélyzete együtt lehessen, ápolva és szorosabbra fűzve a munkatársi kapcsolatokat, erősítve az erdészek közismerten jó összetartását. A nyárias idő és a házigazda Árpádtetői Erdészet kiváló ellátása hozzájárult a jó hangulathoz.
 
 
Kelt: 2018.05.28. 11:08
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.