FaBook - fahatározó alkalmazás a magyar erdők felfedezéséhez

Ingyenesen elérhető alkalmazást fejlesztett az Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. A Fa Book fahatározó 111 Magyarországon előforduló erdei fa- és cserjefaj terepi meghatározásához nyújt segítséget. 

Egyszerűen kezelhető felülete minden meghatározott bélyeg után szűkíti a lehetséges fajok listáját, míg eljutunk a megoldásig, amit a fajról készült fotók segítségével ellenőrizhetünk. Az egyes fajokhoz a legfontosabb ismérveket bemutató leírás tartozik, ami többek között külön foglalkozik az Év Fájává választott fafajok ismertetésével is.
 
A fejlesztés célja a 21. századi erdőjárók és az erdészeti ismeretterjesztés, környezeti nevelés számára olyan segédeszközt nyújtani, amely a kor technikai színvonalán tartalmaz releváns információkat a magyar erdőkkel kapcsolatban.
 
Az alkalmazás Android és iOS rendszerekben is elérhető:
 
A www.fabook.oee.hu oldalon tematikusan kereshető módon elérhető a fahatározó alkalmazásban szereplő valamennyi faj fotóanyaga, onnan szabadon letölthető, és használható az erdészeti oktatás, ismeretterjesztés területén. Így egy olyan egységes, hiánypótló képi adatbázis született, ami az egész ágazat számára könnyen és hatékonyan használható.
Kelt: 2018.05.17. 15:55
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.