Trófealopás Szentegáton

A Szigetvári Rendőrkapitányság és a Mecsekerdő Zrt. szakszemélyzete rendszeres közös járőrözése keretében a szentegáti erdőből származó, jelentős mennyiségű hullott agacsot és gímszarvas trófeát talált , házkutatás során.

Február 1-től erdőlátogatási tilalom van érvényben a szentegáti erdőben. Tekintettel erre a tilalomra, valamint az erdővagyon megóvására, a Szigetvári Rendőrkapitányság rendőre egy korábbi megállapodás alapján az erdőgazdaság szakszemélyzetével rendszeresen közös járőrözéseket hajt végre az érintett területen. Február 27-én gyanús személyt észleltek az erdőben, aki miután észrevette őket, menekülni próbált. Hamarosan sikerült elfogni a közeli faluból származó embert. Az eljárás során a rendőrség házkutatást tartott nála, melynek során számos hullott agancsot, valamint egy gímszarvas trófeát találtak a férfi házában, melynek eredetéről bevallotta, hogy a szentegáti erdőből származnak. A hullott agancs mennyisége 13,54 kg, a trófea súlya 9,45 kg, melyet átadtak a tulajdonos Mecsekerdő Zrt. részére. Az elkövető ellen a rendőrség eljárást indított.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A képen a szigetvári rendőrkapitány jelenlétében került átadásra a sikeres elfogást intéző Simara Tamás r. zászlós részére a Társaság elismerését.
 
Kelt: 2018.03.13. 08:58
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.