Bronzérmes a Mecsekerdő "Rókaűzők" váltó csapata!

Szeptember 30-án rendezték a PTE 650 Jubileum PTE 23. Rókaűzők Váltófutóversenyt Kaposvár és Pécs között. A 85 km-es, a Zselicen és a Mecseken vezető útvonalon mintegy hetven csapat vágott neki a táv teljesítésének.
A Mecsekerdő Zrt. munkatársaiból szerveződött váltó a munkahelyek és cégek számára meghirdetett kategóriában az előkelő harmadik helyet szerezte meg.
Eredményükhöz gratulálunk!
 

Egyre nagyobb népszerűséggel bírnak manapság a szervezett futóversenyek, akár országúti-, terep vagy tájfutásról van szó.
A több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő, dupla maratoni távval rendelkező Rókaűzők váltóverseny Kaposvárról indul, s a Zselic lankáin és a Mecsek hegységén keresztül jut Pécsre. Több kategóriában indulhatnak rajta a futni vágyók: középiskolások, felsőoktatási intézmény hallgatói, munkahelyi csapatok, sportkörök, stb. Lehet 12 fős, 4 fős vagy falka a váltó, attól függően, hányan vállalják fel egymás között beosztva a 85 km-es távot.  
A Mecsekerdő Zrt. „Fuss ForestEr Fuss” csapata évek óta részt vesz ezen a csapaterősítő és futást népszerűsítő váltóversenyen. Futói lelkesen készültek a megmérettetésre. Ugyan közvetlenül a verseny előtt történtek sérülések, de hála, ki tudtunk állni szeptember 30-án 9 órakor Kaposváron a Kossuth térre az első taggal. Az időjárás is kegyeibe fogadta a rengeteg futót, akik a hosszabb-rövidebb távokon, rajtszámot feltűzve, chip átadásával váltották egymást.
Akik cégünktől vállalkoztak a váltófutásra:
Fridrich Ágnes, Csönge Károly, Sáry Sándor, Kovács Bettina, Mezei Balázs, Fridrich Soma, Heinemann Lívia, Szily Attila, Horváth Péter Brúnó, Lázár Tamás, Mohos Katalin.
A kemény „Forester-ek” közül kiemelendő Szily Attila, Lázár Tamás és Fridrich Soma eredménye, akik 5 percen belüli kilométereket futottak, Csönge Károly, aki „szépkora” ellenére kiválóan bírta, s Fridrich Ágnes, aki dupla távot futott társa sérülése miatt. De minden csapattag beleadta összes erejét a váltó sikeréért.
Eredmények, munkahelyi csapatok.
1.    Kaposvári Törvényszék:    7,01:56
2.    Futásra Tervezve (Bosch): 7,12:56
3.    Fuss ForestER Fuss (Mecsekerdő): 7:32:47
4.    mEKFutjuk (Eszterházy Károly Egyetem, Eger): 7:35:34
5.    Hauni Sopiana Sportkör (Hauni): 7:40:42
6.    Koronás Cukor Futóteam (Magyar Cukor Zrt): 7:43:21)
További eredmények: 7. Kaposvári Egyetem oktatói, 8. Pécsi Gyors Járási Hivatal, 9. OMSz, 10. Magyar Államkincstár.
Gratulálunk a szép eredményhez és további jó felkészülést kívánunk!
 
Fridrich Ágnes
 
Kelt: 2017.10.03. 16:51
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.