Nagy érdeklődés mellett zajlott a Husqvarna országos versenye Orfűn

A Husqvarna Magyarország Kft. idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezte meg Országos Fakitermelő Versenyét Orfűn, mely kiegészült a Mecseki Favágó Nap sokszínű kísérőprogramjaival.

A rendezvény célja a szakmai megmérettetés mellett a minőségi fakitermelő munka bemutatása és népszerűsítése volt úgy a szakmai, mint a laikus közönség számára. A WLC (Fakitermelő Világbajnokság) mintájára és szabályai szerint lezajlott verseny és a kínált programok ennek megfelelően nagy érdeklődés mellett zajlottak.
 
A versenyen összesen 29 háromfős csapat indult az egész ország területéről - a Husqvarna szakkereskedők által delegált brigádok mellett a katasztrófavédelem, az állami és az önkéntes tűzoltók is több csapatban képviseltették magukat az alábbi versenyszámokban:
1. Gallyazás
2. Lánckímélő darabolás
3. Kombinált darabolás
4. Döntés
5. Láncszerelés
 
A gallyazás versenyszámban emellett idén másodszor próbálhatták ki magukat vállalkozó szellemű női versenyzők, továbbá meghirdették a Husqvarna „Oldtimer” veterán motorfűrészek versenyét is.
 
A Flóra Művek-Mecsekerdő csapata egyedüliként indult Baranyából az országos mezőnyben, Flóra Márk, Bagdány István és Tóth Attila derekas helytállással összesítettben a 11. helyen végzett. A lánckímélő darabolás versenyszámban (ahol egy sík lapon fekvő rönkből kell 5–8 centi vastag korongot vágni 2 fokos pontossággal) az előkelő 2. helyet szerezték meg, kombinált darabolásban (itt alulról és felülről haladva kellett a lehető legpontosabban átvágni egy rönköt) pedig 5. helyezettek lettek.
 
A VERSENY EREDMÉNYEI AZ ALÁBBIAK SZERINT ALAKULTAK:
  

A csapatok versenyében:

1. IPAROSCENTRUM 2

4507 pont

2. NAGY TMTA/ÉSZAKERDŐ 1

4469 pont

3. KAZINC-LOGGER/ ÉSZAKERDŐ 1

4447 pont

Egyéni összesített pontszám alapján:

1. Dávid Gábor

1665 pont

2. Gerőcs János

1626 pont

3. Kiss Attila

1564 pont

Versenyszámonként:

Gallyazás:

 

1. Dávid Gábor

446 pont

2. Szalai Dániel

440 pont

3. Bencsics Zoltán

420 pont

 

Lánckímélő darabolás:

 

1. Dávid Gábor

245 pont

2. Gerőcs János

238 pont

3. Pankotai Zoltán

234 pont

Kombinált darabolás:

 

1. Gerőcs János

198 pont

2. Dávid Gábor

197 pont

3. Takács Dávid

189 pont

Döntés:

 

1. Szalai Dániel

660 pont

2. Mozsárik Lajos

658 pont

3. Csáti Szabolcs

657 pont

Láncszerelés:

 

1. Gerőcs János

126 pont

2. Dávid Gábor

122 pont

3. Kmezt Szabolcs

118 pont

  
Részletes eredménytáblázat letöltése
 
A verseny bírái az erdészeti iskolák tanárai, a Magyar Fakitermelő Válogatott tagjai és vezetői, volt versenyzők, erdészek valamint a Husqvarna szakkereskedők közül kerülnek ki.
 
A nap folyamán a közönség megismerhette a Husqvarna első, teljes egészében saját gyártású „X-CUT” fűrészláncát, valamint „AirInjection” és „AutoTune” újdonságait is.
 
Népszerűek voltak a Mecseki Favágó Nap érdekes kísérő programjai is - fatermék- és gépbemutatók, a Mecsekerdő erdei iskoláinak természetismereti foglalkozásai, rönk- és fejszehajító versenyek, kézművesek valamint családi programok várták a résztvevőket.
 
Gratulálunk az elért eredményekhez és további sikeres versenyzést kívánunk!
 
Képgalériák:
 
 
 
 
Kelt: 2017.06.21. 12:43
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.