Hírek

Erdőlátogatási korlátozás várható a Nyugat-Mecsekben

Erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben február 8-án, pénteken Mecsekszentkút, Orfűi út és Nyáras-völgy környékén.
2019.02.06.>>

Jön a medvehagyma szezon, nagyobb lett a kíméleti terület

Lassan ellepi a Mecseket a jellegzetes fokhagyma illatú, vér- és vesetisztító gyógynövény. Az ország legismertebb medvehagyma-termő területén előszeretettel szüretelnek az erdőben járók. A tavalyi előírásokhoz képest jogszabályi változás nem történt, azonban a tiltással érintett kíméleti terület bővült.

2019.02.04.>>

Megnyílt a jelentkezés a nyári Erdei Vándortáborokra!

Elindult a jelentkezés az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortáborokra, ahol a nyár során felsősök és középiskolások csoportjai indulhatnak egyhetes túrákra a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis vadregényes erdeiben. A júniustól augusztusig tartó táborozási időszakra a www.erdeivandor.hu oldalon lehet jelentkezni a megfelelő időpont kiválasztásával. A 17-40 fős csoportokat elsősorban oktatási intézmények és civil szervezetek vezetésével várják, de bárki szervezhet csoportot, aki a megfelelő létszámot és egy képzett kísérő jelenlétét biztosítani tudja.  
2019.01.30.>>

Erdei iskolai foglalkozások a Fák Újéve budapesti rendezvényén

A Mazsihisz szervezésével és a földművelésügyi tárca együttműködésében tavaly indult útjára az a kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a Svát hónap 15-re eső Fák Újéve (Tu BiSvát) alkalmából különböző erdészetek tartanak bemutatókat valamelyik zsidó oktatási intézményben.  A rendezvényen résztvevő közel 600 gyerek számára három állami erdőgazdálkodó, köztük a Mecsekerdő erdőpedagógusai biztosítottak interaktív, játékos erdőpedagógiai foglalkozásokat.

2019.01.28.>>

Erdőlátogatási korlátozás várható a Jakab-hegy és Nyáras-völgy környékén

Erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben vasárnap és hétfőn:
 
> 12. 16-án vasárnap a Jakab hegy északi részén, a Petőci sorompó és a 4.üzemi parkoló közötti részeken és a Pálos kút és környékén;
> 12. 17-én hétfőn a Nyáras völgy végén (Virágos völgy - Vásáros út - 4.üzemi parkoló közötti részeken) várható behajtási és területrész látogatási korlátozás.
 
 
 

2018.12.14.>>

Közös munkaértekezletet tartottak a baranyai erdészek és a rendőrök

Folytatódott a Szigetvári Rendőrkapitányság kezdeményezésére tavalyi évben indult együttműködési program.

2018.11.29.>>

Probléma megoldások az erdőgazdálkodás gyakorlatában – naprakész tudásmegosztás zajlott az MTA konferencián

 „Erdőgazdálkodás határon innen és határon túl” címmel rendezett konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága Agrártudományok Szakbizottságának Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkabizottsága 2018. november 12-én, a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz kapcsolódóan.

2018.11.14.>>
Oldalak: 2 / 27

Mecsekerdő Zrt.