Hírek

Keresztény vonatkozású erdei emlékhelyek felújítása

A Mecsekerdő Zrt. és a Mecsek Egyesület folyamatosan törekszik a kezelésében álló területeken található különböző közjóléti létesítmények megóvására, karbantartására. Baranya megyét az aprófalvas településhálózat, a sokrétű történeti és sokszínű nemzetiségi gyökerek jellemzik, így a térségben számos vallási vonatkozású emlékhely is fellelhető.
Az idei célkitűzés, hogy a Mecsekerdő Zrt. működési területén illetve annak határain fellelhető összes keresztény vonatkozású erdei emlékhely méltó állapotba kerülhessen.

2017.06.23.>>

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Husqvarna országos versenye Orfűn

A Husqvarna Magyarország Kft. idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezte meg Országos Fakitermelő Versenyét Orfűn, mely kiegészült a Mecseki Favágó Nap sokszínű kísérőprogramjaival.
2017.06.21.>>

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter

2017. június 20-tól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.
A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

2017.06.21.>>

FM Kupa Lövészverseny – nyert a Mecsekerdő Zrt. csapata

2017. június 16-án a Magyarországi Vadászlövészek Egyletével együttműködve került megrendezésre az Erdőgazdaságok Közötti Lövészverseny Sorozat „FM kupa” fordulója Sarlóspusztán, amely Országos Bajnokság (OB) is volt egyben.  

2017.06.20.>>

Mecsekerdős győzelem a Stihl regionális döntőjén

Tamásiban rendezték a Dél-dunántúli Regionális STIHL Fakitermelő Versenyt, ahol Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft. csapat első helyezést ért el. 
2017.06.15.>>

V. Husqvarna Országos Fakitermelő Verseny a Mecsekerdő közreműködésével

A fakitermelés köztudottan az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás. A HusqvarnaMagyarország idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezi meg az V. Országos Fakitermelő Versenyét, amely a WLC (Fakitermelő Világbajnokság) mintájára és szabályai szerint kerül megrendezésre. A háromfős csapatok versenyzői láncszerelés, kombinált darabolás, lánckímélő
darabolás, döntés és gallyazás versenyszámokban mérik össze tudásukat, a gyakorlatban rutinszerűen végzett feladatok biztonságos, gyors és pontos végrehajtását modellezve. 

2017.06.08.>>

Alsóerdei kerékpáros útvonal és pihenőhely átadása

Idén május 13-án került megrendezésre a „Kincsek között élünk” elnevezésű hagyományos kerékpártúra az Ormánságban. Több mint hétszázan vettek részt a térség legszebb látnivalóit felvonultató rendezvényen, amelynek útvonala idén egy Mecsekerdő Zrt. által felújított szakaszt is érintett, egybekötve annak ünnepélyes átadásával. Erről készített összeállítást a Hazai Erdész stábja.  

2017.06.07.>>
Oldalak: 3 / 20

Mecsekerdő Zrt.