Hírek

A Mecsekerdő is részt vesz a II. Pécsi Tanuló Fesztiválon

A Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza idén is érdekes erdei programokkal képviseli a Mecsekerdőt a Fesztiválon szeptember 21-22-én.
2018.09.13.>>

A Zengő és az erdő - Interaktív erdészeti túra a Mecsek legmagasabb pontjára

Túrasorozatunk célja, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos témák, az erdészek összetett munkája és az általunk kezelt erdők értékei személyes élményeken keresztül, közvetlen módon kerüljenek bemutatásra.
Tavasszal a Kelet-Mecsekben barangoltunk, júniusban, a Dráva-sík katedrálisait mutattuk be, most szeptember 15-én pedig a Zengőt vesszük célba nem is akármilyen útvonalon.

2018.09.10.>>

Részleges erdőlátogatási korlátozás

A szeptemberi szarvasbőgés időszakában a Mecsekben és a Zselicben délutántól reggelig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben.
2018.08.31.>>

XXII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapok

A hagyományos sportrendezvény idén a Pilisi Parkerdő által került megrendezésre Esztergomban. A Mecsekerdő munkatársai 18-ból 12 sportágban mérték össze erejüket és ügyességüket. 

2018.08.31.>>

Sikerrel zárultak az Erdei Vándortáborok

Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő iskolás csoportok mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be idén nyáron a hazai erdők természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben. 
2018.08.29.>>

Kedvezményes gímbika vadászati lehetőség a Mecsekerdőnél

A Mecsekerdő Zrt. 2018. október 1 - 2019. január 31-ig tartó időszakban kedvezményes vadászati csomagot ajánl az érdeklődő vadászvendégek számára. 
 

2018.08.22.>>

Szakmai nap a légi távérzékelési technológiák erdészeti alkalmazhatóságáról

A Mecsekerdő Zrt. szervezésében, az INTERREG RED FAITH projekt keretén belül 2018. július 18-án került megrendezésre a „Légi távérzékelési technológiák erdészeti alkalmazásai” című workshop. A szakmai nap fókuszában a hiperspektrális-, multispektrális pontfelhő-alapú adatok, a légi távérzékelés, a pixel- és pontfelhő alapú vegetációtérképezés, azaz a térbeli adatok erdészeti felhasználásának legmodernebb trendjei, működésük és technológiájuk alapjai, valamint az ezekkel kapcsolatos tapasztalatok álltak.

2018.07.24.>>
Oldalak: 2 / 25

Mecsekerdő Zrt.